Historie

28 års historie

FC Culpa er på trods af en forholdsvis kort levetid en klub med meget stolte traditioner. Klubben blev stiftet i 1993 af en gruppe jurastuderende ved Københavns Universitet – Det Juridiske Fakultet. Ambitionen var at give et sportsligt og socialt tilbud til universitetets mange jurastuderende, ikke mindst som modstykke til og aflastning for et til tider krævende jurastudie.

Klubben er oprindeligt stiftet under Juridisk Diskussionsklub, som er en traditionsomgærdet, apolitisk og studentersocial forening ved jurastudiet med mere end 115 år på bagen.

Fra den spæde start med et enkelt hold i Københavns Bold Unions serie 6, er klubben i dag vokset til tre herrehold samt to damehold. Klubbens sportslige flagskib, herrernes førstehold, spiller i Serie 3, mens andetholdet er at finde i serie 5. Klubbens sociale knudepunkt, herrernes syvmandshold, huserer i række 3.  Damernes førstehold spiller i mesterrække 1 og andetholdet spiller i række 1.

FC Culpa beskæftiger rundt regnet 100 spillere fordelt på klubbens fem hold. Det er dermed uden sammenligning det sted, hvor jurastuderende bedst kan møde hinanden på tværs af alder og årgange og være fælles om noget større end deres respektive seminar- eller forelæsningshold.

Der har gennem tiderne været stylister ude før kampe for at sætte spillernes hår, modstanderne og deres spillertøj er konsekvent blevet latterliggjort i kampprogrammer udleveret til dem inden kampstart, cheerleaders har til modstandernes misundelse og benovelse optrådt i halvlegene, spillere har fået bøder for at ankomme i Lada, have en kæreste, køre for lidt i taxa, besidde en H2O sportstaske, ikke have en kæreste, være til Melodi Grand Prix og for ikke at have fået en bøde – alt sammen i bedste Culpa-ånd. 


Fællesskab, venskab, højt humør og en god portion selvironi har altid og vil altid være kendetegnende for jurastudiets bedste fodboldhold.